Om att jag vägrar titta upp på folk som står över mig (o-bokstavligen)


Min lön är försenad med 2 dagar nu. Jag är mycket irriterad över följade:

1. Jag har inte fått mina pengar. Jag är inte i något större behov av dem just nu i och för sig. MEN. Rätt ska fan var rätt. Begär dem att jag ska komma i tid till jobbet så förväntar jag mig att jag får mina pengar i tid. Där med basta.

2. Jag har mailat ekonomikvinnan OCH VARKEN FÅTT NÅGON FÖRKLARING ELLER SVAR. Detta gjorde jag redan i måndags (25:e) och inte ett endaste litet pip har jag hört. ILLA.

3. Ekonomikvinnan har tidigare varit på min avdelning, försökt, och lyckats sätta dit oss med ett litet trick. Tack för den.


Finns det något som gör mig riktigt arg (det finns iofs en hel del sådant...) så är det välbetalda människor som inte fixar sitt jobb, och som dessutom inte står till svars när man begär åtgärd och/eller förklaring.
Jag tycker mitt jobb är rätt trevligt, men  fasiken inte så trevligt att jag jobbar gratis.

Nu när jag ändå håller på och vräker ur mig så kan jag också meddela att jag blivit underkänd (på en del av en tenta) för första gången i mitt liv. Tentan var en så kallad språktenta som gick ut på att hitta fel, t.ex. syftningsfel, i olika texter. Jag var en halv, EN HALV, poäng från godkänd. Till saken hör att jag själv inte ser att jag på något sett skriver eller talar dålig svenska. Kanske ett m eller ett l för mycket i nått ord här och där... Men det fixar ju rättstavningsprogrammet! Ahhh... Jag ska överklaga...

För att lätta upp stämningen en aning så kan jag också säga att jag också fick VG på den andra delen av tentan. Kommun, riksdag och regering var ämnet som konstigt nog ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Så jag överlever.

chao pescao

Om att sova ovan molnen


Världens högsta loftsäng är nu färdigställd! Vi talar om en loftsäng så hög att en vuxen karl kan gå under utan problem, samtidigt som hon där uppe (jag!) inte har en chans att sätta sig upp.

- Hur bäddar du då? kanske du undrar... Efter många vändor har jag kommit fram till den absolut bästa lösningen. JAG BÄDDAR INTE.

- Hur sjutton fick ni två klanton ihop en säng som faktiskt står och håller?! Det fick vi inte... Vi fick fantastisk hjälp av två goa gubbar istället. Tack och lov!

- Var det inte ni som var höjdrädda? Jo...

Happy b-day till mig

Det finns en aningens känsla av ensamhet, idag mer än andra dagar.
Trots alla härliga gamla, och nyvunna vänner som var här på kalas igår så påminner födelsedagen mig om hur långt borta alla mina älsklingar är. Eller snarare, hur långt borta jag är.
Jag försöker intala mig själv att detta är en del av att bli vuxen. Men hör. Det låter ju fullkomligt idiotiskt. Jag vägrar tro på det där.
Tur att världens bästa plattång (födelsedagspresent av Tompa) kan sätta plåster på alla mina skråmor. Tänk vad han älskar mig... och mitt hår...

I natt blir sista natten i Fruängen. Skumt att både sörja en fin lägenhet och fira en ny hyra som bara är hälften än tidigare. Loftsängsbyggandet är i full gång. Jag tackar gudarna för Viktor Fabricius, vilken kara-karl! Tommy börjar få lite kalla fötter och tycker att vi ska sänka den planerade höjden med tio centimeter. Vi får väl se... Men det lär bli stabilt.

Nu har min farfar skaffat fejan. Det finnes hopp i världen trots allt!

Puss och godnatt

ÅH! Ett extra plus till Stjärtis och den fina Santana texten. Den värmde i vårregnet


Att lyckas eller att inte lyckas

Tur, tur och åter tur.

En termin på journalistutbildningen och jag har redan ena foten inne på Sveriges radio, och den andra på allas vårt älskade Hallands Nyheter.
Min förkärlek till tråkiga kommunkorridorer kommer få en chans att bli mättat under några veckor på HN i sommar. Se upp alla gubbar med hej-lilla-gumman-syndrome, armbågarna är spetsade.

Födelsedag coming up. Och guess what, så även flytt, IGEN. Så jag tänkte, varför inte slå ihop det? Födelsedags- och utflyttningskalas. Grannarna kommer ändå inte att se våra bakfulla nunor igen så alla eventuella klagomål tas emot med "man fyller bara 21 en gång i livet!".

Flyttlasset går denna gång till en liten, liten etta i Solna. Granne med Råsunda. Tanken har slagit mig att joina hulliganerna, men just det ja, då kommer jag vara tvungen att betala för att se en match. Nej, jag tror inte det.
För övrigt har vi snart duschkabinen i köket. Eu tänker ni kanske nu, men icke! Lyx tänker jag! Jag kommer tjäna flera minuter varje morgon på att värma upp duschvattnet samtidigt som jag laddar kaffebryggaren och låter hårinpackningen värka!

T och vår käre vän Micke är på uppdrag. Mission köpa-bräder-för-att-bygga-loftsäng. Ett intressant projekt för två halvidioter som inte vet skillnaden på spik och skruv. Än mindre gips och betong. En helt ny värld har öppnat sig, tumstockar, maskiner som är farliga och "vaddå, ska vi såga av dem själva?"

Roxana har fått ett mixtape skickat till sig på posten. Här om dagen drömde jag att hon var förbannad för att hon hade 2008 års vårjacka på sig, så typiskt Sanna.
Jag tänker på henne varje dag. Men verkligeheten känns lika långt borta som jag är från Varberg.


Chao

RSS 2.0